Vasile Furdui este ultima persoană condamnată în dosarul stăpânilor de sclavi de la Berevoești. Pe 20 martie, Curtea de Apel Pitești l-a condamnat pe acesta la 9 ani de închisoare pentru trafic de persoane. Bărbatul a fost încarcerat.

S-a închis dosarul romilor de la Berevoești, acuzați de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat, cu o nouă condamnare. Vasile Furdui, de 57 de ani, a primit 9 ani de închisoare.

Vasile Furdui este unul din apropiații fostului primar de la Berevoești, Gigel Fănel Proca. De asemenea, cel condamnat pentru trafic de persoane se afla la alegerile locale din 2012 pe lista consilierilor locali UNPR din Berevoești. Într-un pliant electoral din 2012, acesta apărea într-o poză alături de actualul primar Florin Bogdan Proca și de tatăl acestuia, Fănel Proca.

Lotul romilor de la Gămăcești, comuna Berevoești, a fost împărțit în șase dosare pe rolul instanțelor argeșene. Într-unul din dosare s-a disjuns cauza pe numele lui Vasile Furdui în vederea efectuării unei expertize medico-legale. Curtea de Apel Pitești l-a condamnat în cele din urmă și pe acesta la 9 ani de închisoare.

Toți cei 38 de inculpați din dosarul sclaviei din Gămăcești au fost condamnați de instanțele argeșene. Aceștia au primit pedepse cuprinse între 3 ani și 18 ani și 10 luni de închisoare cu executare.

Inculpații au fost acuzați de procurori de trafic de persoane, trafic de minori şi constituire a unui grup infracțional organizat.