Cine era românul mort pe frontul din Ucraina – Mesajul transmis de soția sa: „Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și…”

Un tânăr român voluntar în armata ucraineană a murit în războiul împotriva rușilor. Familia acestuia a cerut ajutor de la ambasada română din Kiev pentru a-l repatria. Rudolf Wittman a mers să lupte alături de soldații ucraineni, după ce a fost luptător în Legiunea Străină. Acesta a mers să apere țara soției, după ce a văzut că soldații Kievului sunt copleșiți. 

Născut, crescut și educat la Arad, la Liceul „Csiky Gergely”, Rudi, cum era cunoscut în cercurile de prieteni, este de ieri un erou al Ucrainei în lupta pentru libertate. „Era ca un viking”, scrie iubita sa Ivanna despre tânărul arădean de 27 de ani.

Rudolf Wittman a devenit erou în Ucraina, după ce a luptat mai bine de un an alături de soldații ucraineni. Bărbatul era cunoscut printre soldați după ce a petrecut mai mulți ani în Legiunea Străină.

La doar 27 de ani, Rudolf a devenit un erou al Ucrainei și al luptei pentru libertate, pentru că ieri, arădeanul și-a pierdut viața în luptele de pe frontul ucrainean.

Soția acestuia a postat un mesaj emoționant pe Facebook. Cei doi au împreună un copil, pe care soldatul înrolat îl vedea doar prin intermediul apelurilor video.

„Am crezut că astfel de vikingi nu mor”
„Viața îți oferă o persoană care schimbă totul. Cum începi să crezi că basmele prințului nu sunt basme, ci realitate, nu glumesc, pentru că așa a fost.

Rudolf, un străin care a venit în Ucraina să lupte pentru Ucraina, să-mi apere țara și a devenit apărarea, rezistența și sprijinul meu.

Un om cu o inimă incredibilă, un suflet sincer și cu o bunătate incredibilă.

Nu i-a fost frică de moarte, a spus că doar stinge lumina și totul este Valha. Era într-adevăr ca un viking, atât de multă putere, curaj nu am văzut la nimeni. Își iubea meseria, spunea că operează și că slujba vor fi pe primul loc fără să spun eu. După război, a spus că atunci primul loc va fi al meu… și am crezut pentru că am crezut că astfel de vikingi nu mor, dar este război al naibii și e brutal… ea îi ia pe cei mai buni.

Mi-ați spus că luptați pentru independența Ucrainei, iar eu trebuie să lupt pentru a ne schimba țara din interior, lupt pe frontul vostru, vă promit că voi continua să o fac.

Ți-ai dat viața pentru Ucraina… pentru un război care nu ar trebui să fie al tău, dar ai fost aici ca să putem avea viitorul…
Ești pentru totdeauna în inima mea, în memoria mea. O persoană ca tine este imposibil de uitat…

Ești cea mai bună persoană pe care am întâlnit-o vreodată în viața mea, să spui că te-am iubit nu este suficient, a fost cu siguranță mai mult decât doar iubire….

Tu ești eroul meu, ești eroul Ucrainei…

Veșnică amintire ție și împărăției cerurilor, dragă…”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.