Sâmbătă, caravana SMURD „Fii pregătit” ajunge, la Pitești! Cadre de la ISU Argeş şi voluntari vor preda cursuri de prim ajutor persoanelor interesate.

Caravana SMURD „Fii pregătit” organizează cursuri de instruire pentru acordarea primului ajutor în situații de urgență, la nivel naţional. Sâmbătă, 31 august 2019, începând cu ora 10:00, Piața Primăriei Pitești va găzdui, pentru mai multe ore, centrul de formare mobil al caravanei. Cadrele Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș împreună cu voluntarii din cadrul programului de voluntariat „Salvator din pasiune” vor prezenta măsuri de prim ajutor de bază, dar și cum să ne comportăm în situații de urgență.

Centrul mobil este construit special pe structura unui tir, are o sală de școlarizare cu o capacitate de 40 de persoane. Este dotat cu toate echipamentele medicale şi de prim ajutor, dispozitive portabile, inclusiv simulatoare, ce permit instruirea eficientă a cursanţilor în cele mai noi tehnici de acordare a primului ajutor.

Cursurile oferite includ prezentarea principalelor dezastre naturale care pot afecta România — cutremure, inundații, incendii — și modul în care populația se poate pregăti pentru a le face față.