Timp de aproape cinci ani, Sasha a luat parte alături de pompierii argeșeni la misiunile de căutare-salvare urbană. Acum, câinele salvator al ISU Argeș a fost retras din serviciu.

Sasha a fost retrasă în urma unor probleme medicale. Acum, aceasta se va putea bucura de o binemeritată pauză.

Pompierii argeșeni și-au luat la revedere de la Sasha printr-o mică festivitate de retragere, prilej cu care  i-a fost dăruit, în semn de prețuire, un medalion simbolic.

„Cu regret și nostalgie, ne-am luat bun rămas, astăzi, de la  ”colega” noastră ce ne-a sprijinit în misiunile de căutare –salvare urbană timp de aproape cinci ani. Din păcate, Sasha a fost retrasă din serviciu, în urma unor probleme medicale.”, informează ISU Argeș.

A fost urmată procedura de valorificare a acesteia prin licitație publică, cu strigare (trei etape), la care nu s-a prezentat nimeni, drept pentru care a fost preluată, cu titlu gratuit de conductorul său, plutonierul major Zaharia Tudorel, conform prevederilor legale în vigoare.

Sasha a fost îndrăgită de colegi, dar și de public, fiind de fiecare dată atracția tuturor celor care treceau pragul ISU Argeș, cu ocazia organizării diferitelor evenimente.

Urmează ca în perioada următoare să se facă demersurile pentru aducea unui nou câine salvator.

Foto: ISU Argeș.