Ruta centrală a Bulevardului Dacia din Pitești redevine zonă pietonală.

În fiecare duminică, pentru următoarele două luni, zona va fi destinată doar promenadei.

Traficul rutier va fi suspendat pe sectorul de drum respectiv, iar șoferii vor fi redirecționați pe rute ocolitoare.

În baza acordului obținut din partea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, în perioada 01 iulie – 31 august 2022, în zilele de duminică, intervalul orar 07.00 – 24.00, se va institui zonă de promenadă pe sectorul Bulevardului Dacia, cuprins între intersecția cu Strada 7 septembrie 1485 și intersecția cu Strada Hanu Roșu, se arată în comunicatul autorităților locale.

Începând de vineri, 17 iunie 2022, fântâna muzicală din Piața Primăriei revine la programul de vară.

Jocurile de apă și lumină, sincronizate cu sunetul pieselor muzicale alese, vor putea fi admirate, în fiecare weekend, de vineri până duminică, în intervalul orar 21:30 – 22:00.

„Fântâna muzicală din Piața Primăriei Pitești a fost inaugurată în anul 2008, de Zilele Orașului Pitești, având forma unui sector de cerc și fiind dotată cu jeturi prin care este aruncată apa, la o înălțime de maxim 10 m. Reflectoarele au lumină dinamică și pot genera un spectru larg de culori, fântâna funcționând pe baza unui soft specializat, care sincronizează sunetul (piese muzicale) cu jeturi de apă și lumini.”, conform Primăriei Pitești

 

Sursa: Realitatea de Arges