Braconieri piscicoli, prinși la Izvoru. O barcă și mai multe plase de pescuit au fost confiscate

Braconieri piscicoli, prinși la Izvoru. Trei bărbați, aflați într-o barcă pneumatică, au fost depistați pe Lacul Bucovului în timp ce scoteau plase plurifilament din lac.

 În dimineața zilei de 13 noiembrie, în jurului orei 04.00, jandarmii argeșeni au depistat trei persoane, pe raza localității Izvoru, în timp ce desfăşurau activităţi de pescuit. Jandarmii au procedat la identificarea celor trei bărbaţi şi, totodată, au efectuat verificări la faţa locului pentru a se stabili dacă aceştia respectau normele în vigoare. În urma verificărilor efectuate, s-a constat faptul că cei trei bărbaţi pescuiau ilegal în apa lacului, nerespectând normele în vigoare, iar jandarmii au întocmit documentele de constatare. Peștele prins în plase, circa 5 kg de sânger, a fost eliberat în lac.

Documentele de contatare au fost înaintate organelor de poliţie de la Postul de Poliţie Rurală Izvoru în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pescuit resursele acvatice vii cu unelte de pescuit ilegale.

Polițiștii au deschis un dosar penal, iar plasa plurifilament și barca au fost confiscate.