Instanța dat verdictul într-un dosar care a s-a judecat şi rejudecat. Doi bătăuși condamnați au fost ridicaţi de oamenii legii, fiind duşi la penitenciar.

Bătăuși condamnați după şase ani de la comiterea faptei! Dan Tiberiu Botnaru (39 de ani), zis „Cartelă” şi Marius Cătălin Creţu (31 de ani) au fost acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de lovire şi alte violenţe, ameninţare, distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri, precum şi de tulburarea ordinii şi liniştii publice. Asta, după ce au provocat un scandal în comuna Podu Dâmboviţei. Dosarul a făcut drumuri dus-întors de la o instanţă la alta, din anul 2014 până în prezent, la un moment dat, fiind cerută şi rejudecarea.

Curtea de Apel Piteşti a dat sentinţa, astfel că primul bărbat a fost condamnat la un an închisoare cu executare. Cel de-al doilea a primit o pedeapsă de de 2 ani închisoare, tot cu executare. Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Mioveni au pus în executare cele două mandate. Bătuşii condamnaţi au fost duşi la închisoare.

Scandalul a avut loc în luna iulie, anul 2013, pe strada Oratia, din satul Podul Dâmboviţei, comuna Dâmbovicioara. Totul a pornit de la faptul că doi tineri, care se plimbau cu ATV-urile, au blocat accesul mai multor maşini. Atunci câd unul dintre şoferi a claxonat, tinerii au coborât de pe vehicule şi au început să-i lovească pe localnici. Victimele celor doi scandalagii, şapte la număr, au sesizat imediat poliţia.