Este certitudine! Viorel Marian Badea va fi repus în funcţie de director executiv la al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș. Acesta a câştigat procesul prin care cerea anularea deciziei suspendării din funcţie.

Badea va fi repus în funcţie imediat cum va ajunge la Consiliul Judeţean Argeş comunicarea privind soluţia definitivă.

Prin hotărârea Curții de Apel Alba Iulia nr. 3974/17.10.2018, privind Dosarul nr. 1820/85/2018/a1, instanța a admis recursul declarat de dl. Badea Viorel-Marian și a dispus suspendarea executării Hotărârii Consiliului Județean Argeș nr.112/12.04.2018, stabilind ca domnul Badea Viorel-Marian să-și reia activitatea în funcția de Director executiv al Direcției Generale de Evidență a Persoanelor Argeș, până la soluționarea definitivă a Dosarului nr.1820/85/2018, aflat pe rolul Tribunalului Sibiu.

Având în vedere că decizia este definitivă și executor, Consiliul Județean Argeș se va conforma celor dispuse de instanța de judecată, așteptând soluția definitivă a Tribunalului Sibiu.

Badea va fi repus în funcţie, iar Consiliul Judeţean Argeş va trebui să-ia chite şi cheltuielile de judecată, în valoare de 1.190 lei.

Viorel Marian Badea a fost suspendat în funcţie în unrma unui scandal început în vara anului trecut. Acesta a organizat şi o conferinţă de presă în care a declarat că a protestat pentru faptul că subordonații săi nu primesc, de la Consiliul Județean Argeș, aceleași salarii cu cele aparatului de specialitate. Asta deşi, subordonaţii săi muncesc mai mult decât cei de la CJ și că sunt supraaglomeraţi din cauza lipsei de personal. Șeful Direcţiei era acuzat că a preferat să achite salariile mărite fără a avea și un buget aferent. În replică, reprezentanții CJ Argeș i-au spus directorului Badea că salariile din Direcţia sa trebuie să se alinieze cu cele ale Direcţiilor de Evidenţa Populaţiei din ţară și nu cu ale instituţiei care îi finanțează și că, în conformitatea cu legea fiind ordonatori terțiali de credite, aceste instituții trebuie să se încadreze în bugetul alocat de Consiliul Județean.