Au început pregătirile pentru cea de-a XIV-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Lăutărească Veche Zavaidoc, dedicat memoriei unuia dintre cei mai celebri lăutari din perioada interbelică.

În ședința de Consiliu Local Pitești, desfășurată pe 31 octombrie, a fost stabilit prețul de intrare la manifestare și data desfășurării lui. Consilierii locali au stabilit ca prețul de intrare la festival să fie de 20 de lei/persoană. Festivalul va avea loc pe 23 noiembrie, în sala de spectacole a Filarmonicii Pitești.

Evenimentul va cuprinde un concurs de interpretare și recitaluri extraordinare, susținute de consacrați ai genului. La concurs se pot înscrie soliști vocali din toată țara, care au depășit vârsta de 18 ani și care vor susține două probe de aptitudini muzicale: o piesă de muzică lăutărească din repertoriul lui Zavaidoc, fără acompaniament, și o piesă de muzică lăutărească veche, cu acompaniament. Înscrierile pentru preselecție se pot face până pe data de 22 noiembrie.

Preselecția va avea loc sâmbătă, 23 noiembrie, de la ora 10:00, la sediul Filarmonicii Pitești, iar concursul, festivitatea de premiere și recitalurile extraordinare se vor desfășura în aceeași zi, de la ora 18:00.

Evenimentul îşi propune promovarea muzicii lăutăreşti autentice, descoperirea şi promovarea noilor talente în domeniu, precum şi evocarea marelui lăutar Zavaidoc, născut la Piteşti, la data de 8 martie 1896.