„Splină” și „Țacandei”, trimiși în judecată! Au furat bunuri de 45.000 de euro

„Splină” și „Țacandei” au crezut că au dat jaful vieţii. Cei doi au furat bani și bijuterii în valoare de 45.000 de euro de la o famile din comuna Căteasca. Polițiștii i-au prins la câteva zile după spargere.

Doi recidiviști au fost trimiși în judecată pentru furt calificat. Marius Robert R., zis și „Țacandei”, de 34 de ani, și Cristian P., zis și „Splină”, de 37 de ani, sunt vechi „clienți” ai polițiștilor argeșeni.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de 21 decembrie, un bărbat din Beleţi Negreşti şi altul din Hârseşti ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă de pe raza comunei Căteasca. Cei doi au furat bunuri în valoare de 45.000 de euro.

Mai precis, bărbații au așteptat ca proprietara unei locuințe, o femeie de 50 de ani, să plece la cumpărături. Apoi, cei doi hoți au intrat în casă forţând un geam. Au furat din imobil 2000 de euro şi bijuterii din aur, în valoare de peste 43.000 de euro. Una dintre fiicele proprietarei a fost cea care şi-a dat seama că au fost prădate. Poliţiştii, sesizaţi de spargere, au demarat cercetările.

Oamenii legii au reuşit să dea de urma hoţilor, după ce au găsit o parte din bijuteriile furate la casele de amanet din Piteşti. Polițiștii au organizat și percheziţii în Piteşti şi Ştefăneşti, acolo unde locuiau suspecţi, fără forme legale. La descinderi au mai fost găsite din bijuterii.

Pe 27 decembrie 2018, hoții au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. În cele din urmă, magistraţii Judecătoriei Topoloveni au dispus pentru „Țacandei” arestarea preventivă pentru 30 de zile, iar pentru „Splină” măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Topoloveni au finalizat cercetările în acest dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Prejudiciul, evaluat la circa 45.000 de euro, a fost recuperat aproape în totalitate. Dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Topoloveni cu propunere de trimitere în judecată.