Au adus bani falși în Argeș! Traficanții de valută, trimiși în judecată!

La începutul lunii mai, pe rolul Tribunalului Argeș, a fost înregistrat dosarul „traficanților de valută”. Trei persoane, din București, au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT Pitești pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație de valori falsificate.

Au adus bani falși în Argeș! „Traficanții de valută” riscă, dacă vor fi găsiți vinovați, închisoare de la 3 la 10 ani. Șapte persoane, majoritatea din Argeș, au fost păcălite de inculpați.

Și-au cumpărat mașini, telefoane sau tratamente cu acid hialuronic pentru iubite, cu bancnote false. Cei trei inculpați din dosar au conexiuni în lumea interlopă a Capitalei. Aceștia au deținut o cantitate însemnată de monedă străină falsificată, fiind plasate pe piață 72 bancnote contrafăcute în cupiura de 50 euro, mai exact suma de 3.600 de euro.

Procurorii DIICOT Pitești au destructurat gruparea infracțională. Mai multe informații despre acest subiect aici: https://realitateadearges.net/video-pistol-si-munitie-gasite-la-grupari-care-au-pus-in-circulatie-bani-falsi/. Potrivit anchetatorilor, în gruparea destructurată, ”creierul” operațiunii era Ioan Alin Nacu, cunoscut în mediile infracționale cu pseudonimul „Cheliosu” sau „Alin Chelul”. Alături de acesta au fost trimiși în judecată și soția sa, Corina Mihaela, dar și Alexandru Gabriel Chiru. „Cheliosu” apărea frecvent în anturajul unor lideri ai grupărilor interlope Duduianu sau Sportivii.

Argeșean păcălit într-o benzinărie din Topoloveni

Punctul de plecare al cercetărilor a fost denunțul făcut de un argeșean care a vândut o mașină unor persoane pentru suma de 1.900 de euro. În schimb, s-a ales cu bani falși. Vânzătorul fusese contactat după ce postase o mașină de vânzare pe un site de anunțuri. Tranzacția a avut loc, în septembrie 2018, într-o benzinărie din Topoloveni. Cumpărătorul a fost surprins pe camerele de supraveghere ale benzinăriei, ceea ce a ajutat considerabil ancheta polițiștilor. Interceptările telefonice au descoperit o adevărată rețea specializată în achiziția de produse cu bancnote falsificate.

Bancnotele false erau denumite „forță” sau „invitații”

Din interceptările din dosar reiese că banii falși erau numiți „forță” sau „invitații”. De asemenea, soția lui „Cheliosu”, și ea inculpată în dosar, se laudă cu achizițiile făcute cu banii falși. Aceasta cumpăra îmbrăcăminte sau chiar achita cu banii contrafăcuți nota la salonul de cosmetică. În octombrie 2018, ea ar fi achitat 200 de euro falsificați pentru un tratament cu acid hialuronic.

Față de Alin Nacu, zis „Cheliosu”, instanța a menținut, pe 16 mai, măsura arestului la domiciliu. Ceilalți doi inculpați sunt sub control judiciar.