Prefectura Argeş anunță că a fost transmisă către Ministerul Sănătăţii lista unităţilor spitaliceşti din judeţ care doresc să îşi reia activitatea în regim mixt (Covid şi non-Covid).

Propunerile au fost făcute de către managerii de spitale, ţinând cont de tendinţa descrescătoare a numărului de cazuri Covid-19 şi datorită gradului scăzut de ocupare a paturilor pentru pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

Toate spitalele care se vor reorganiza pentru reluarea activităţilor non-Covid vor înainta DSP Argeş o actualizare a planului de supraveghre, prevenire şi limitare a infecţiilor asociate asistenţei medicale, a hărţii zonelor de risc şi a procedurilor operaţionale privind dezinfecţia, purtarea echipamentului de protecţie personală şi circuitele funcţionale adaptate în conformitate cu măsurile specifice de prevenire şi limitare a infecţiei cu virusul SARS-CoV-2.

În acelaşi timp, DSP Argeş va reanaliza nevoia de oferire a serviciilor de asistenţă medicală spitalicească Covid în funcţie de evoluţia numărului de îmbolnăviri şi gradul de ocupare a paturilor din judeţ.

Spitalele din judeţ care vor putea fi organizate pentru funcţionarea în regim mixt:

-Spitalul PNF Câmpulung- cu 27 paturi pentru pacienţii non-Covid;-Spitalul PNF Valea Iaşului- cu 35 de paturi recuperare respiratorie post-Covid;-Spitalul PNF Leordeni- cu 19 paturi pentru pacienţii non-Covid (spitalizare continuă ftiziologie) şi 8 paturi spitalizare de zi în Pavilionul I;-Spitalul Militar Piteşti- cu 14 paturi pentru pacienţii Covid cu patologie sociată psihiatrică în pavilionul neuropsihiatrie;-Spitalul Municipal Câmpulung- cu 149 paturi pentru pacienţi non-Covid.

Din 29 mai 2020 spitalele folosite pentru tratarea pacienţilor Covid pot asigura şi asistenţa medicală pentru pacienţii non-Covid, în baza Ordinului ministrului Sănătăţii nr. 961/2020.

 

 

 

Sursa: Realitatea de Arges