După ce la începutul lunii noiembrie au sosit în Argeș peste 15.000 de doze de vaccin antigripal, astăzi a ajuns o nouă tranșă.

Direcția de Sănătate Publică Argeș a primit cea de-a patra tranșă de vaccin antigripal de la Ministerul Sănătății.

„O nouă tranșă de 13.790 doze vaccin antigripal a sosit la DSP Argeș și urmează a se distribui către  medicii de familie din teritoriu pentru vaccinarea persoanelor din grupele de risc”, informează DSP Argeș.

 Din necesarul de 64.753 de doze vaccin antigripal la nivelul judetului Arges au fost repartizate până în prezent 45.940: tranșa I-1.530 doze; tranșa II-15.320 doze; tranșa III- 15.300 doze, tranșa IV – 13.790 doze.

 DSP Argeș recomandă populației vaccinarea împotriva bolilor de sezon, aceasta fiind  cea mai  eficientă  metodă de prevenire a îmbolnăvirii.

Dozele repartizate de Ministerul Sănătății în cadrul campaniei de vaccinare antigripală sunt destinate vaccinării gratuite a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Vorbim de persoane de peste 65 de ani, persoane aflate în evidență cu boli cornice (în special boli respiratorii, cardiovasculare și boli metabolice) copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical și gravide.