Aparat de peste 100.000 de euro la Spitalul Județean Argeș

Aparat de peste 100.000 de euro la Spitalul Județean Argeș! Începând cu anul 2019, argeșenii care trec pragul secției ORL a Spitalului Județean vor putea beneficia de consultații medicale de specialitate la standarde înalte.

În urmă cu trei săptămâni a fost pus în funcțiune Unit-ul de consultații ORL cu sistem videoendoscopic și videofibroscopic integrat. Este singurul aparat de acest fel din județul nostru. Valoarea aparaturii depășește 100.000 de euro, susțin reprezentanții Spitalului Județean Argeș, într-un comunicat de presă.

Ansamblul conține: unitate multifuncțională ORL; modul endoscopic dedicat; modul instrumentar; modul endoscopie optică; software pentru vizualizarea și activarea documentelor; scaun pacient; scaun medic.

Aparatura medicală de ultimă generație permite atât efectuarea rapidă a consultului de specialitate, cât și diagnosticarea pacientului într-un timp mult mai scurt.
Valoarea aparaturii depășește 100.000 de euro. Cea mai mare parte din sumă, respectiv 449.000 lei, a provenit de la Ministerul Sănătății, în timp ce 50.205 lei a reprezentat contribuția Spitalului Județean de Urgență Pitești.