În timp ce noul virus coronavirus a ucis zeci de oameni în China, o delegaţie formată din 25 de persoane de la Mioveni, se află la Beijing pentru a participa la un festival internaţional de folclor. Este vorba de Ansamblul Plai de Dor. Primarul Mioveniului spune că ansamblul a ajuns în China în ziua când autorităţile chineze au confirmat situaţia de urgenţă. Edilul i-a chemat înapoi pe artişti, delegaţia urmând să ajungă în ţară miercuri.

Joi pe data de 23 ianuarie, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a recunoscut “situaţia de urgenţă din China”, a ajuns la Beijing delegaţia de la Mioveni. Tinerii din Ansamblul Folcloric Plai de Dor, sunt însoţiţi de angajaţi din cadrul Primăriei Mioveni. Este vorba de 21 de artişti ai ansamblului, tineri cu vârste între 17 şi 23 de ani, viceprimarul Aurel Costache şi alţi trei angajaţi din cadrul Centrului Cultural Mioveni. Delegaţia se află la Beijing alături de ansambluri din Anglia, Grecia, Rusia, Polonia și Bulgaria.

Ansamblul Plai de Dor ar fi trebuit să stea în China 10 zile. Primarul Ion Georgescu susţine că i-a chemat acasă pe argeşeni. De asemenea, edilul a precizat că delegaţia din judeţul nostru este monitorizată şi zilnic li se fac teste pentru depistarea unei eventuale apariţie a virusului. Acesta a mai spus că locul unde are loc festivalul se află la 1.400 de kilometri distanţă de zona în care se află focarul de infecţie cu coronavirus. Delegaţia ar trebui să ajungă în ţară miercuri. Primarul spune că la plecarea ariştilor, nu se ştia cât de gravă este situaţia din China din cauza acestui virus. El a ţinut permanent legătura cu aceştia şi dă asigurări că nu sunt probleme.