Angajatorii primesc subvenţii de la stat pentru salariaţii cu dizabilităţi

De Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilități, sărbătorită pe 3 decembrie, va fi lansată campania „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!”. Angajatorii primesc subvenţii de la stat pentru salariaţii care care suferă de un handicap.

Angajatorii primesc subvenţii de la stat pentru salariaţii cu dizabilităţi! Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă marchează ziua Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilități, care se sărbătoreşte pe data de 3 decembrie, organizând la nivel naţional mai multe evenimente. Va fi lansată campania „Pot ce poţi şi tu, angajează-mă!” .  Angajatorii sunt informaţi cu privire beneficiile acordate de stat pentru cei care încadrează în muncă persoane care suferă de un handicap.

Persoanele cu handicap pot fi angajate conform pregătirii lor profesionale. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. În caz contrar, acestea plătesc lunar, la bugetul de stat, o sumă reprezentând salariul de bază minim brut pe ţară garantat înmulţit cu numărul de locuri de muncă.

ANOFM acordă subvenţii, pentru o perioadă de 12 luni, angajatorilor care încadrează persoane cu handicap pe perioadă nedeterminată. Asta cu condiţia menţinerii în activitate, cel puţin 18 luni de la data angajării. Subvenţia lunară este de 2.250 de lei şi se acordă proporţional cu timpul lucrat. Agenţii economici interesaţi de acest aspect şi care vor să angajeze persoane cu handicap trebuie solicite informaţii suplimentare la AJOFM Argeş.