Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeș a primit, săptămâna aceasta, prin Programul Operațional Regional 2014-2020 – o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă – tip C.

Această ambulanță vine în completarea dotărilor de care are nevoie ISU Argeș pentru proceduri cât mai prompte și eficiente în cazurile de intervenție.

Autospeciala este în valoare de aproape 500.000 de lei. Echipajul este format din minim patru persoane:

  • un medic de urgenţă sau un medic de anestezie terapie intensivă;
  • un asistent medical cu pregătire în acordarea asistenţei medicale de urgenţă cu experienţă spitalicească în manevrele de urgenţă şi terapie intensivă şi utilizarea medicaţiei anestezice;
  • o persoană cu pregătire paramedicală care a absolvit cursul de prim ajutor calificat şi de lucru în cadrul unui echipaj medical de urgenţă;
  • un conducător auto pompier care a absolvit cursul de prim ajutor calificat sau un conducător auto ambulanţier.

SMURD Argeş şi-a început activitatea la data de 15 iulie 2008, fiind dotat, iniţial, cu 5 ambulanţe de prim ajutor calificat, prin grija Ministerului Sănătății. Astăzi, în dotarea ISU Argeș există 11 ambulanţe tip B2 (prim ajutor calificat) şi 3 ambulanţe tip C1 (terapie intensivă).

„În ultimii cinci ani, SMURD Argeș a participat la peste 47.000 de intervenții pentru acordarea asistenței medicale de urgență, dintre care peste 5.000 au fost asigurate de către echipajele SMURD de terapie intensivă mobilă.”, informează ISU Argeș.