Ambasadorul Republicii Franceze în România, în vizită la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni 

Ambasadorul Republicii Franceze în România, Laurence Auer, a făcut o vizită la Liceul Tehnologic Construcții de Mașini din Mioveni, Argeș.

Îîntâlniea are drept scop dezvoltarea învățământului tehnic dual și al parteneriatului deja existent la nivel local între Automobile Dacia, administrația locală, Inspectoratul Școlar Județean, mediul economic și universitar, au declarat autoritățile locale.

Orașul are în plan și realizarea unui centru de formare și perfecționare, un campus.

„Vor contribui 16 parteneri care s-au alăturat consorțiului de dezvoltare, iar în campus se vor specializa în domenii tehnice, într-un singur ciclu, un număr de 200 de elevi și 100 de studenți.” a declarat primarul Ion Georgescu.

La intâlnire au participat și Dumitru Tudosoiu, inspectorul general al ISJ Arges, Christophe Carton, expert responsabil de cooperare educațională în domeniul învățământului tehnic și profesional, Denisa Olteanu, consilier la Ministerul Educației, Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, Cristian Nevzoreanu, Director Executiv Afaceri Publice și Comunicare, conf. dr. ing. Daniel-Constantin Anghel , Director centru suport pentru învățământ dual din cadrul Universității Pitești și reprezentanți ai Liceului Tehnologic Construcții de Mașini Mioveni.

”Ambasadorul Republicii Franceze în România s- a declarat o susținătoare a acestui proiect educational, având în vedere faptul că grupul Dacia-Renault beneficiază în România de un lant complet de servicii, de la cercetare, construcție, până la comercializare și service”- Ion Georgescu

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.