Încă un bărbat a murit din cauza gripei, în Argeș! Este al patrulea deces cauzat de gripă în județ. Este vorba despre un bărbat în vârsta de 82 de ani, cu condiții medicale preexistente.

Conform Direcției de Sănătate Publică Argeș în județul nostru au fost confirmate 105 cazuri de gripă. De asemenea, s-a înregistrat al patrulea deces în Argeș. Bărbatul suferea de cancer pancreatic.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 82 de ani din comuna Ștefan cel Mare, cu multiple comorbidități, nevaccinat antigripal, confirmat cu virus gripal AH1. Acesta a murit la Spitalul Județean Argeș pe data de 12 februarie.

Din cauza gripei au mai murit alți trei argeșeni, care aveau și alte boli preexistente. Vorbim de un bărbat în vârstă de 47 de ani, din Piteşti, un alt bărbat, de 41 de ani, din Mărăcineni, şi unul de 43 de ani, din Dârmăneşti. Niciunul nu era vaccinat.

Numărul total de cazuri confirmate de gripă în Argeș a ajuns la  105. Dintre acestea, 84 cu virus gripal AH1, 19 cu virus gripal AH3, 2 cu virus A nesubtipat.

De asemenea, conform unei informări a Spitalului Județean de Urgență Pitești, la nivelul secțiilor unității medicale au fost confirmate 92 de cazuri de gripă, dintre care 39 la adulți și 53 la copii.