Acțiunea de eliberare din funcție a președintelui Consiliul Județean Argeș, un mare fâs

Acțiunea opoziției din Consiliul Județean Argeș de a-l demite din funcție pe președintele CJ Argeș, Dan Manu, s-a adeverit a fi un mare fâs.

Reamintim că la ședința de Consiliu Județean Argeș de joi, 31 octombrie, la ultimul punct de pe ordinea de zi era prevăzut un proiect de hotărâre inițiat de 12 consilieri județeni (dintre care 8 de la PNL, 2 de la PMP și 2 de la PAM) pentru eliberarea din funcție a președintelui CJ Argeș. Mai multe informații despre acest subiect aici.

Pentru adoptarea proiectului de hotărâre era nevoie de două treimi din numărul consilierilor în funcție, mai exact de 24 de voturi.

Doar că proiectul de hotărâre nici nu a mai ajuns să fie supus votării, consilierii județeni PSD și ALDE nedorind să participe la vot, în urma hotărârii luate de liderii de grup ai celor două partide. În aceste condiții nu a fost întrunită majoritatea legală necesară pentru adoptarea proiectului de hotărâre, iar preşedintele de şedinţă a amânat votarea până la următoarea ședință. Iar opoziția din CJ Argeș poate să aștepte mult și bine acest lucru, cam până la viitoarele alegeri din 2020.

„Potrivit articolului 101 din Legea 215/2001 pentru eliberarea președintelui Consiliului Județean este necesar votul secret a 24 de persoane, reprezentând două treimi din numărul consilierilor județeni în funcţie. Raportata la preverile articolului 139 din Ordonanța 57/2019 privind Codul Administrativ, în situația în care nu se întrunește numărul de voturi necesar, nu participă la această operațiune de votare numărul necesar pentru aprobarea proiectului de hotărâre, deci 24 de consilieri, proiectul de hotărâre se amână”, a precizat Ionel Voica, secretarul județului Argeș, în timpul ședinței din CJ Argeș.