A condus fără permis pe două continente! Algerianul a fost prins în Argeș

A condus fără permis pe două continente, în Africa și în Europa și a fost prins în Argeș. Algerianul, care a parcurs zeci de mii de kilometri la volan fără a avea acest drept, s-a ales cu dosar penal. Un control de rutină a scos la iveală adevărul.

A condus fără permis pe două continente și a încercat să-i ducă pe nas pe polițiști! Algerianul, în vârstă de 39 de ani, cu rezidență în Franța, conducea un Seat, pe DN 73, șoseaua care face legătura între Pitești și Brașov. La Mărăcineni, a fost tras pe dreapta de un echipaj al Serviciului Rutier Argeș.

În timpul controlului, șoferul le-a prezentat oamenilor legii doar pașaportul, precizând că nu are permisul la el. A fost verificat în baza de date constatându-se că nu figurează ca deținător de permis nici în Europa, fiind rezident în Franța, nici în Algeria, țara sa de origine. Așadar a condus fără permis pe două continente.

Polițiștii au întocmit dosar penal pe numele algerianului pentru conducere fără drept în România, Au cerut printr-o adresă, autorităților algeriene să se comunice oficial dacă cetățeanul a deținut vreodată acest document. Dacă va fi găsit vinovat el va răspunde penal potrivit legislației din România unde a comis infracțiunea.