AVERTISMENT METEO: Cod Portocaliu de Ploi și Vânt Puternic în Pitești

Primăria Pitești a emis avertismentul în contextul codului portocaliu de ploi și vânt puternic.

Deoarece duminică, 29 septembrie, a intrat în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente și vânt puternic emis de ANM, Primăria Pitești a anunțat că parcurile din oraș (Lunca Argeșului, Ștrand, Trivale) vor fi închise temporar până la îmbunătățirea condițiilor meteorologice.

Conform sursei citate, echipele ADP, Salpitflor, SPEP, Salubritate și Apă Canal sunt pregătite să intervină la eventualele situații de urgență. Primăria are și câteva recomandări pentru cetățeni: evitați deplasările neesențiale în aer liber, mai ales în zonele cu vegetație sau clădiri înalte. Atenție că Parcul Trivale și Lunca Argeșului sunt zone cu risc crescut! Parcați autovehiculele la distanță de copaci, stâlpi de electricitate sau alte structuri care ar putea fi afectate de vânt puternic. Asigurați ferestrele, ușile și balconul locuinței pentru a preveni eventuale pagube materiale. Îndepărtați obiectele de pe terase sau balcoane care ar putea fi luate de vânt. Evitați zonele inundabile și nu încercați să traversați ape curgătoare sau zone acoperite de apă cu autoturismul sau pe jos.

Urmăriți comunicările oficiale și respectați instrucțiunile autorităților. Vă rugăm să rămâneți acasă pe durata codului portocaliu de ploi torențiale, dacă nu sunt urgențe! Platforma națională de pregătire pentru situații de urgență (https://fiipregatit.ro) și aplicația DSU sunt sursele oficiale de unde puteți afla măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.