UCIDEREA DIN MANGALIA: CRIMA CARE A ÎNGROZIT ROMÂNIA

Doi studenți au șocat țara prin uciderea unei familii. Cei vinovați au fost condamnați, dar complicele a scăpat neîngrădit.

În urmă cu 20 de ani, doi studenți au reușit să îngrozească o țară întreagă prin cruzimea cu care au omorât trei membri ai unei familii, în Mangalia. Alexandru (39 ani), Lucreția (35 ani) și fetița lor de 8 anișori, au fost găsiți fără suflare după trei luni de căutări. Cei doi tineri au fost condamnați la închisoare pe viață. Cu toate acestea, datorită unei scăpări descoperite de avocații lor, ei au fost scutiți de plata despăgubirilor către rudele victimelor. Complicele implicat în uciderea fetei și ascunderea cadavrului acesteia a fost lăsat să părăsească țara de către organele de anchetă și nu a executat nici măcar o zi de închisoare.

Pe 8 octombrie 2004, o femeie din Mangalia s-a adresat poliției pentru a reclama dispariția sorei sale, Lucreția Ion, împreună cu soțul ei Alexandru și fiica Amalia. Rudele nu mai primiseră vești de peste o săptămână, iar ușa apartamentului era intactă, fără urme de forțare. Însă, în interior, polițiștii au descoperit detalii ciudate: o parte din mâncare lăsată pe masă și rufe uitate în cada de baie. După două săptămâni de căutări, mașina familiei a fost găsită abandonată în Constanța, dar fără indicii despre soarta membrilor familiei. Din unitatea de anchetă a fost luată în considerare o ipoteză în care Lucreția a fugit datorită unui conflict domestic, dar s-a dovedit că realitatea era cu totul altă.

Investigația a prins avânt în luna decembrie 2004, când o tânără a reclamat poliției că a fost traficată. Așa s-au descoperit dovezi ce leagă dispariția familiei Ion de activități ilegale. În apartamentul unui suspect, polițiștii au găsit documentele soților Ion și telefoanele lor mobile. Cine sunt criminalii? Blenis Shyti și Ștefan Niculescu, prieteni din copilărie, au fost arestați și au început să ofere detalii despre cum s-a desfășurat crima din Mangalia. În seara de 29 septembrie 2004, ei au intrat în apartamentul familiei Ion, unde au ucis-o întâi pe Lucreția, iar mai apoi pe Alexandru. După aceasta, au încercat să închidă urmele, inclusiv prin nașterea unei povești despre dispariția victimei și a copilului. Amalia, fetița de 8 ani, a fost răpită de la școală și ulterior omorâtă. Răpitorii au încercat să o sugrume și, după ce au realizat că ea era încă vie, au procedat la o acțiune brutală. Corpul ei a fost îngropat în Valu lui Traian, unde ulterior a fost descoperit. După omor, cei doi criminali au încercat să distrugă probele și să ascundă cadavrele. Au folosit un plan bine pus la punct și au recurs la violență suplimentară pentru a-și îndeplini scopurile.

După arestarea lui Niculescu și Shyti, probele au fost consolidate prin declarațiile altor suspecți. La finalul procesului, aceștia au fost condamnați la pedeapsa maximă, în ciuda încercărilor de a se descărca de răspunderea penală. După condamnare, avocații celor doi au invocat prescripția în cazul daunelor morale și, în 2022, Shyti a scăpat de orice obligație de plată, invocând că nu a fost notificat vreodată în legătură cu recuperarea prejudiciului.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.