EVOLUȚIA ȘI REZULTATELE RETUR.RO LA NOUĂ LUNI DE LA IMPLEMENTARE

RetuRO anunță evoluția și rezultatele sistemului de garanție-returnare la nouă luni de la implementare.

Administratorul Sistemului de Garanție-Returnare, cel mai mare proiect de economie circulară din România, anunță evoluția și rezultatele sistemului la nouă luni de la implementarea programului pe plan local. În Argeș, în luna august au fost returnate 8,183,761 ambalaje din plastic, 3,672,846 ambalaje din metal și 3,278,638 ambalaje din sticlă, potrivit datelor de pe Retur.RO. La nivel național, 78 % din ambalajele puse pe piață în luna august au fost întoarse în sistemul de garanție-returnare.

În doar nouă luni de la implementare, 1,87 miliarde de ambalaje au fost returnate. 533 de milioane de ambalaje au fost returnate în luna august 2024, cu 12,7 % mai mult comparativ cu luna iulie. În luna august au fost puse pe piață 682 de milioane, iar rata de colectare a fost de 78 %.

ReturRO a predat către reciclatori 109.600 de tone de ambalaje de anul trecut, din decembrie, până în august. Rezultatele pot fi consultate și pe platforma RetuRO SGR, în secțiunea dedicată raportării: returosgr.ro/raportare.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.