ALERTĂ METEO: Furtuna Ashley amenință România cu inundații devastatoare

Ministrul Mediului a convocat o ședință de urgență din cauza furtunii Ashley, cu risc crescut de inundații.

Vineri, ministrul Mediului, Mircea Fechet, a convocat o ședință extraordinară a Consiliului Ministerial pentru Situații de Urgență, într-un context meteorologic alarmant. „Suntem în alertă”, a declarat Fechet, subliniind gravitatea situației create de furtuna Ashley, care amenință să provoace inundații semnificative în întreaga țară.

Ministrul a subliniat că Dunărea, un factor esențial în evaluarea riscurilor de inundație, are un debit de 7.100 mc/s la intrarea în țară. Această cifră, împreună cu prognozele meteorologice care indică o răcire bruscă și precipitații intense, a generat o îngrijorare crescută, în special pentru Capitală, unde riscul de inundații este semnificativ.

„Ne așteptăm ca duminică să fie ziua cea mai grea. Până atunci, suntem în alertă”, a reiterat Fechet, evidențiind că autoritățile trebuie să fie pregătite să răspundă rapid la orice situație de urgență. Întreg Guvernul este în alertă maximă după ce specialiștii au anunțat că o viitură puternică de pe Dunăre va lovi țara în doar câteva zile. A fost convocată o ședință de urgență la Palatul Victoria, la care au fost prezenți Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Elena Mateescu, director executiv al Administrației Naționale de Meteorologie. În weekend se va răci brusc și sunt așteptate precipitații de cod roșu.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.