UE FACE UN PAS SPRE LEGALIZAREA SACRIFICĂRII SAU VÂNĂTORII LUPILOR

UE a convenit să propună modificări la o convenție privind conservarea faunei sălbatice.

UE a făcut un pas către legalizarea sacrificării sau vânătorii lupilor: într-o mișcare criticată de grupurile ecologiste, guvernele au convenit miercuri să propună modificări la o convenție internațională privind conservarea faunei sălbatice.

Diplomații UE au decis, cu ușile închise, să voteze în favoarea depunerii unei moțiuni de retrogradare a statutului lupilor în conformitate cu Convenția de la Berna din 1979 privind conservarea faunei sălbatice și a habitatelor naturale în Europa, propunere înaintată de Comisia Europeană în decembrie anul trecut.

Astfel lupul nu va mai fi „strict protejat” în UE, ci doar „protejat”. Conform normelor actuale, lupul poate fi ucis doar cu o autorizaţie specială în circumstanțe deosebite.

Se pare că Germania, cea mai puternică voce din Consiliul UE, a fost cea care a înclinat balanța în favoarea poziției executivului european. Miniștrii au votat miercuri propunerea. Potrivit unor surse diplomatice, doar Irlanda și Spania s-au pronunțat împotriva acesteia, în timp ce Slovenia, Cipru, Malta și Belgia s-au abținut.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.