PREȘEDINTA USR, ELENA LASCONI: „VOM CANDIDA PE LISTE PROPRII LA URMĂTOARELE ALEGERI”

Uniunea Salvaţi România va merge cu motoarele turate la maximum în următoarele alegeri, candidând pe liste proprii, după discuțiile eșuate pentru o alianță cu partidele de dreapta.

Președinta USR, Elena Lasconi, anunță că Uniunea Salvaţi România va candida pe liste proprii la următoarele alegeri, relatează Agerpres.

O echipă din conducerea USR a discutat cu reprezentanţii partidelor de dreapta, în ultimele săptămâni, în vederea unei alianţe, dar „pretenţiile” prezentate de celelalte formaţiuni au fost „nerezonabile şi imposibil de pus în practică”, conform unui comunicat de presă al USR transmis vineri.

„O echipă alcătuită din membri ai Biroului Naţional al USR a purtat în ultimele săptămâni discuţii cu reprezentanţii partidelor de dreapta în încercarea de a face o alianţă pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Scopul negocierilor a fost oferirea unei alternative românilor, astfel încât România să fie condusă de un preşedinte de dreapta şi de un guvern de dreapta, care să facă reforme. Altfel, România riscă să rămână sub o coaliţie toxică, care măreşte anual taxele asupra cetăţenilor. Pretenţiile prezentate de reprezentanţii celorlalte partide au fost însă nerezonabile şi imposibil de pus în practică”, arată sursa citată.

USR va merge „cu motoarele turate la maximum” în următoarele alegeri și va candida prin forțe proprii, se menționează în comunicat. „Am stat cu toată lumea la masă, am venit cu propuneri rezonabile. Dar rezultatele nu au fost cele așteptate. Eu voi face tot ce ține de mine ca România să nu continue zece ani în direcția dată de PSD, adică în direcția corupției, a nepotismului, a combinațiilor și a guvernării pentru unii, în detrimentul tuturor. Candidăm prin forțele noastre proprii, determinați și curajoși. Candidăm sub sigla USR la prezidențiale și la parlamentare”, a declarat președinta USR.

Elena Lasconi este „cel mai bine clasat candidat de dreapta” la alegerile prezidențiale, conform sondajelor recente, „astfel încât ar fi singura care să învingă candidații PSD” din aceste alegeri, se mai arată în comunicat. „Înscrierea în cursa pentru alegerile prezidențiale a mai multor candidați de dreapta va ajuta doar candidații PSD”, mai transmite USR.

Sursa: Realitatea de Arges

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.