20 de călători blocați într-un microbuz înzăpezit, în Argeș

Luni seară, 20 de călători blocaţi într-un microbuz înzăpezit, au fost scoşi dintre nămeţi cu ajutorul unor utilaje. S-a întâmplat pe DJ 703D, în comuna Cocu, din judeţul Argeş. Şoferul a încercat în zadar să urce o pantă, iar autovehiculul a fost proiectat pe marginea drumului.

20 de călători blocați într-un microbuz înzăpezit, în Argeș! Oamenii mergea către casă cu un microbuz care face curse pe ruta Piteşti-Băbana- Richiţele. Aveau de urcat o pantă printr-o pădure, în comuna Cocu, satul Richiţele de Sus. Din cauză că drumul nu era deszăpezit, iar stratul de pe şosea era gros, şoferul a avut câteva încercări eşuate. În timpul unei manevre maşina a derapat fiind proiectată în afara şoselei acolo unde nivelul zăpezii era cu mult mai mare. Ca şi cum nu ar fi fost de ajuns că erau în pădure, afară se şi întunecase.

Şoferul a sunat la 112 şi au cerut ajutorul. Cum în maşină nu era nimeni rănit, pompierii nu au intervenit. Cei din dispecerat au anunţat la rândul lor Regia Autonomă de Drumuri Judeţene Argeş. În ajutorul călătorilor au intervenit primarul comunei Băbana, Vasile Ivan cu un utilaj de deszăpezire şi reprezentanţii Primăriei Cotmeana care de asemenea au mers la faţa locului cu un utilaj. Cei 20 de călători blocaţi nu îşi puteau continua drumul pe jos din cauză că ar fi avut de parcurs între 5 şi 10 kilometri până la destinaţie. În plus, nu au vrut să-l lase pe şofer singur în pădure pe o astfel de vreme. Microbuzul a fost tras de utilaje şi a putut să îşi continue drumul. Călătorii îngheţaţi de frig au putut ajunge acasă, în cele din urmă.