Un contract de finanțare nerambursabilă a fost încheiat de Primăria Pitești, privind montarea a 10 stații de încărcare pentru vehicule electrice. Acestea vor fi amplasate în zona Bowling.

 

Reprezentanții Primăriei Pitești au semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul ”Stații de încărcare pentru vehicule electrice în municipiul Pitești”.

 

Finanțarea este acordată de Administrația Fondului pentru Mediu în cadrul Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi.

 

Valoarea finanțării nerambursabile acordate este de 1.900.000 lei, sumă care reprezintă 87,74 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile. Vor fi instalate 10 stații de reîncărcare vehicule electrice, în strada Costache Negri, nr. 30 (Parcare Bowling). Durata de implementare a proiectului este de 5 luni.

 

Prima stație de încărcare pentru mașini electrice a fost dată în folosință în Pitești, în luna martie. Aceasta este amplasată în parcarea de lângă Teatrul Alexandru Davila. Pot fi încărcate două mașini simultan.